Lindroos

Xantan gummi

Den här produkten går just nu inte att köpa.

Som registrerad kund kan du välja att bevaka den här produkten och bli meddelad via epost när den går att köpa igen.

Bevaka

Produktinfo

Xantangummi är ett glutenfritt alternativ för att binda och stabilisera en deg på samma sätt som gluten. Det är helt naturligt och utvinns från majs och soja utan att innehåla spår av soja. Degen blir saftigare och det behövs endast 2-3 tsk till en deg. För att bilda en deg behövs en bas,stärkelseochstabilisering. Som bas kan tex teffmjöl eller durramjöl användas. Stärkelse behövs för att degen ska få en bra konsistens. För att hålla ihop degen så den inte smulas sönder kan Xantangummi användas. Xantangummi binds ihop med vatten och gör brödet saftigt och gott. Lindroos Xantangummi är helt GMO-fri från majs och soja.

Ingredienser

Xantangummi (stabiliseringsmedel)

Näringsvärde per 100 g

energi:203,00 kcal
energi:832,00 kJ
fett:0,20 g
- varav mättat fett:0,10 g
kolhydrat:15,90 g
- varav sockerarter:< 0,10 g
fiber:62,20 g
salt:0,90 g
protein:3,30 g

Artikelnr

HX100-LI-100


Visa alla produkter från eco cosmetics Visa alla produkter från Great Earth Visa alla produkter från Silicea Visa alla produkter från Kung Markatta Visa alla produkter från OrganiCup Visa alla produkter från Urtekram Visa alla produkter från Biomedica Visa alla produkter från Rosenserien