Lindroos

Xantan gummi

Skickas från vårt lager *
2025-06-16
Kampanj

Vill du vinna 1000 kr i presentkort?

Vi älskar att se vad ni köper hos oss och vill därför ge en av er chansen varje månad att vinna ett presentkort på 1000 kr.

Läs mer här »

Produktinfo

Xantangummi är ett glutenfritt alternativ för att binda och stabilisera en deg på samma sätt som gluten. Det är helt naturligt och utvinns från majs och soja utan att innehåla spår av soja. Degen blir saftigare och det behövs endast 2-3 tsk till en deg. För att bilda en deg behövs en bas,stärkelseochstabilisering. Som bas kan tex teffmjöl eller durramjöl användas. Stärkelse behövs för att degen ska få en bra konsistens. För att hålla ihop degen så den inte smulas sönder kan Xantangummi användas. Xantangummi binds ihop med vatten och gör brödet saftigt och gott. Lindroos Xantangummi är helt GMO-fri från majs och soja.

Ingredienser

Xantangummi (stabiliseringsmedel)

Näringsvärde per 100 g

energi:203,00 kcal
energi:832,00 kJ
fett:0,20 g
- varav mättat fett:0,10 g
kolhydrat:15,90 g
- varav sockerarter:< 0,10 g
fiber:62,20 g
salt:0,90 g
protein:3,30 g

Artikelnr

HX100-LI-100

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 65 kr


Visa alla produkter från Nötbolaget Visa alla produkter från Biocare Visa alla produkter från Herstat Visa alla produkter från Chi San Visa alla produkter från Natalben Visa alla produkter från Lepicol Visa alla produkter från RawBite Visa alla produkter från EVY Technology