Produktinfo
Brödmix
Här är det perfekta brödet för dig som önskar sig ett glutenfritt bröd med mycket protein och fiber och en saftig och mjuk konsistens. Brödet innehåller varken vete, jäst eller soja och är i tillägg utan hela frön och kärnor. Mjöl av havre, sesamfrö och mandlar gör brödet extra proteinrikt och innehållet av kolhydrater är under en tiondel av vad ett grovt bröd med vetemjöl har. Dessutom är brödet rikt på vitaminer och mineraler.
Enkel tillberedning
Brödmixen skall endast blandas med vatten, vila i 5 minuter och därefter formas på en plåt med bakplåtspapper med fuktiga händer. Vattnet kan bytas ut mot mjölk, yoghurt, creme fraiche eller liknande mjölkprodukt. Brödet håller sig färskt och saftigt i flera dagar och passar bra att frysas. Tips: skär brödet i skivor innan du fryser det, så kan du enkelt tina skivorna i en brödrost precis innan du skall äta.
Dosering
Brödmixen skall enbart blandas med vatten och gräddas i 1 timme. Brödet är saftigt och smakfullt, samt håller sig färskt i flera dagar.
Ingredienser
Sesammjöl, mandelmjöl, äggpulver, psyllium husk, ärtprotein, ärtfiber, havregryn, sötningsmedel: Sukrin (erytritol), jäsningsmedel (bikarbonat, difosfat) och mineralsalt.
Näringsinnehåll i färdigt bröd per 100g
Energi | 605 kJ/145 kcal |
Protein | 8,7 g |
Kolhydrater | 2,5 g |
Fett | 8,4 g |
- varav mättat fett | 1,4 g |
Kostfiber | 21,2 g |
Natrium | 0,4 g |