På kakaoträdet växer en frukt (även kallad pod) och inuti frukten finns de bönor som man framställer en rad olika kakaoprodukter ifrån. Det finns tre olika sorters kakao, Criollo, Forastero och Trinitario. Criollo är den kakao som är mest sällsynt på marknaden och den anses också vara den främsta med mest smak och långa eftertoner. Den är också dyrast på grund av att den är svårodlad och ger lite frukt och numera använder de flesta odlare mycket tåligare varianten Forastero eller hybriden Trinitario.UrsprungSuperfruit cacao nibs och nibs med mörk choklad kommer ifrån just Criollo! Superfruit samarbetar med ett kooperativ i Peru som jobbar för att bevara Criollo. Vi utlovar en smakexplosion som ni inte hittar i några andra nibs och en ljuvlig doft med massor av aromer. Bönorna bereds genom fermentering, torkning och rostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt från sallad, frukt- och nötmixar till bakning med mera!
Ekologiskt kakaopulver.
HCP03-S5-150
Fyll i fälten nedan och tryck sen på "Spara". Din recension kommer då att publiceras för alla kunder. Vi förbehåller oss rätten att ta bort recensioner med innehåll som kan anses stötande eller som vi bedömer som icke relevanta.
Kokosolja Virgin Eko Superfruit