Produkten har utgått

Pisangpulver

Produktinfo

1999 blev genombrottsåret för ett nytt och intressant naturmedel. Banan har under lång tid allmänt ansetts vara bra för magen. De positiva effekterna, som sätts i samband med Pisang-Pulver, härrör endast från den omogna, gröna kokbananen av släktet Musa Sapientum Var. Paradisiaca.

Pisangpulvret är en 100% ren naturprodukt som utvinns ur den gröna och storväxta kokbananen (även kallad matbanan) Pisang, vars latinska artnamn är Musa Sapientum Var. Paradisiaca, som sprejtorkas och omvandlas till ett pulver i koncentrerad form, 15 – 20% av den ursprungliga vikten. Den är besk i smaken och äts därför inte rå men har sedan gammalt använts i Indien av praktiserande läkare vid behandling av människor med magproblem.

Jean Carper, känd amerikansk expert på medicin och hälsofrågor, beskriver de oerhört positiva effekterna av Pisangpreparatet i sin bok ”MAT ÄR BÄSTA MEDICINEN” både för mage, blod och hjärta. Hon redogör för hur indiska och brittiska forskare efter mångåriga studier lyckats påvisa, vilken verksam substans som åstadkommer detta.

Bananpulvret innehåller tryptofan, den livsnödvändiga aminosyran, som kroppen behöver för att producera den hormonliknande substansen melatonin, s k sömnhormon, och serotonin som är lugnande och ångestdämpande.

Pisangpulvret har ett mycket brett verkningsfält men får inte redovisas, när det gäller människor, p g a rådande EU-bestämmelser. Marknadsföringen har dock pågått sedan 1994 och det finns mängder av bevis på de välgörande effekterna, redovisade bl a i stora journalistiska tidningsartiklar. Genom att använda Googles sökmotor och skriva sökordet ”bananpulver” hittar man fler än en.

Tillverkning sker med stora krav på hygien, bakteriologisk och tungmetallkontroll. Varje parti genomgår sträng kontroll och analys, innan det godkänns för leverans.
Genom pulvret får man fram ett koncentrat, som motsvarar 15-20% av den ursprungliga vikten. Det mesta av vattnet och fettet extraheras bort.

Sehgal Pisang-Pulver blandas med vatten, mjölk, yoghurt eller annan vätska, gärna Proviva fruktdryck (lättsockrad), eftersom den innehåller tarmvänliga bakterier. Ett bra sätt att börja kuren är att avrunda kvällen med en Pisangdrink. Efter ett par dagar även en drink på morgonen efter frukosten. Pulvret kan naturligtvis tas även vid andra tillfällen.

Dosering

1 struken matsked på morgonen resp. på kvällen, innan Du går till sängs. Ytterligare intag vid behov. Speciellt känsliga personer bör pröva sig fram till lagom dosering.
Preparatet kan kombineras med läkemedel. I samband med behandling med vissa antibiotika och sköldkörtelhormon kan det bli ett minskat upptag, om medlen tas vid samma tillfälle. Du ska låta det gå minst 2 timmar mellan intag av pisang-pulver och dessa läkemedel.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Ingredienser

Pisangpulver, odlade kokbananer, pisanger, av släktet Musa Sap. Var. Paradisiaca.

Näringsdeklaration per dagsdos:

Energivärde1345 kJ/324 kcal
Salt0,6 mg
PH-Värdeca 6
Fett0,18 g
Kolhydrater22,2 g
Protein1,2 g
Kalcium17,4 mg
Magnesium29,1 mg
Kalium125,4 mg
Svavel32,1 mg
A-Vitamin204 µg RE
C-Vitamin5,4 mg

Artikelnr

HPIP4-MC-400


Visa alla produkter från Benjamissimo Visa alla produkter från Sukrin Visa alla produkter från Cleanmarine Visa alla produkter från Dr Mercola Visa alla produkter från Electi Medicals Visa alla produkter från Nordbo Visa alla produkter från Ghee Easy Visa alla produkter från Beurer