Mother Earth

Cassavamjöl Finmalt

Skickas från vårt lager *
2024-04-24

Produktinfo

Cassava kallas även Maniok eller yuca och är en buskartad ört som bildar stora rotknölar. Dessa knölar odlas på många ställen i världen och är ett viktigt baslivsmedel i Afrika, Asien och Sydamerika. Eftersom mjölet av cassava har en neutral smak och dessutom har en bindande förmåga är det ett bra alternativ till vetemjöl.

  • Glutenfritt: Cassavamjöl är naturligt glutenfritt, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som är känsliga eller intoleranta mot gluten.

  • Neutral smak: Cassavamjöl har en ganska neutral smak, vilket innebär att det inte dominerar smaken på de rätter eller bakverk det används i. Det kan användas i både söt och salt matlagning.

  • Användning i matlagning: Cassavamjöl kan användas för att tjockna såser, soppor och grytor. Det kan också användas för att göra pannkakor, crepes, friterad mat och som en panering för kyckling eller fisk.

  • Bakning: Cassavamjöl kan användas som en del av mjölblandningar för att baka bröd, kakor, muffins, och mycket mer. Det kan också användas för att göra glutefria kakor och bakverk.

  • Ersättning för vete: Eftersom cassavamjöl är glutenfritt, kan det ibland användas som ett substitut för vete- eller hvetemjöl i recept. Men det är viktigt att komma ihåg att cassavamjöl inte har samma strukturbildande egenskaper som vete, så det kan kräva justeringar i receptet.

Ingredienser

100% ekologiskt fint mjöl av cassavarot

Näringsvärde per 100 g:

Energivärde: 1481kJ/354 kcal
Fett: 0 g
– varav mättat fett: 0 g
Kolhydrater: 86 g
– varav sockerarter: 1,3 g
Fibrer: 6 g
Protein: 1,8 g
Salt: 0,003 g

Artikelnr

HABCF-ZX-500

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 59 kr


Visa alla produkter från Skosh Visa alla produkter från Trikem Visa alla produkter från Skip Visa alla produkter från Terrible Twins Visa alla produkter från Kyolic Visa alla produkter från Priorin Visa alla produkter från Solaray Visa alla produkter från Klean Kanteen