Biofood

Tamari Sojasås

Kampanj

Vill du vinna 1000 kr i presentkort?

Vi älskar att se vad ni köper hos oss och vill därför ge en av er chansen varje månad att vinna ett presentkort på 1000 kr.

Läs mer här »

Produktinfo

Tamari är en Japansk, naturligt glutenfri sojasås som har en fyllig och välbalanserad smak. Sojan framställs enligt en gammal japansk tradition, där sojabönorna genomgår en lång lagring och fermenteringsprocess, som är välgörande för magen. Tamari sojasås innehåller vanligtvis bara sojabönor, vatten, salt och koji (en svampkultur). Vanlig sojasås innehåller oftast vete eller spannmål förutom sojabönor.

Tamari är underbart god i dressingar och dippar, till wokade grönsaker, att blanda med råris, sesamfrön och noriflingor, att tillsätta i en frisk marinad med honung/agave, riven vitlök och ingefära. Prova att rosta naturella nötter och frön med tamari och ät som snack och strö över maträtter. Även härlig att ställa fram på köksbordet och använda som krydda, så gott att saltkaret inte kommer att saknas!

Ingredienser

Vatten, SOJABÖNOR*, havssalt, saltad shochu* (vatten, ris*, salt, koji [Aspergillus oryzae]), rostade SOJABÖNOR*, koji. *Ekologiskt certifierad ingrediens.

Energi (kJ/kcal): 315/74

Fett (g): 0.2
varav mättat (g): 0.0
Kolhydrater (g): 8.3
varav sockerarter (g): 3.4
Protein (g): 9.8
Fiber (g): 0.0
Salt (g): 14.5

Artikelnr

HPKS3-BD-500

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 112 kr


Visa alla produkter från Urtekram Visa alla produkter från HealthyCo Visa alla produkter från Four Sigmatic Visa alla produkter från Svenska Nyform Visa alla produkter från Biomedica Visa alla produkter från Husk Visa alla produkter från Maxosol Visa alla produkter från Alpha Plus