Alfalfa

Skickas från vårt lager *
2020-06-01

Produktinfo

Alfalfa frö till groddning. Det är enkelt att grodda alfalfa själv. De krispiga groddarna är rika på mineraler och vitaminer, och goda att lägga på en smörgås eller blanda i sallad.

Dosering

Tillagning Pastörisera Alfalfafröerna innan groddning genom att sänka ned dem i 70 gradigt vatten under omrörning i 20 sekunder. Kyl omedelbart därefter i kallt vatten under omrörning. Blötlägg sedan 2 msk frön över natten i en glasburk, ca 2 liter. Häll av vattnet, skölj fröna och täck dem med en tunn duk. Förvara burken mörkt i rumtemperatur och skölj ett par gånger per dag. Groddarna är färdiga efter 3 – 5 dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.

Ingredienser

Alfalfa-frö*.

Näringsvärde per 100 gram

Energi93/23 kilojoule/kilokalorier
Protein4 gram
Kolhydrat1 gram
Fiber1.90 gram
Fett1 gram
Kalcium32 milligram

Artikelnr

HA00R-K1-350


Visa alla produkter från Alg-Börjes Visa alla produkter från Jason Visa alla produkter från Weleda Visa alla produkter från Pharma Nord Visa alla produkter från Helhetshälsa Visa alla produkter från Patch Visa alla produkter från Biosan Visa alla produkter från BioGaia