Pisangpulver

Artikelnr
HPIP4-MC-400
Skickas från oss
2016-12-05

Produktinfo

1999 blev genombrottsåret för ett nytt och intressant naturmedel. Banan har under lång tid allmänt ansetts vara bra för magen. De positiva effekterna, som sätts i samband med Pisang-Pulver, härrör endast från den omogna, gröna kokbananen av släktet Musa Sapientum Var. Paradisiaca.

Pisangpulvret är en 100% ren naturprodukt som utvinns ur den gröna och storväxta kokbananen (även kallad matbanan) Pisang, vars latinska artnamn är Musa Sapientum Var. Paradisiaca, som sprejtorkas och omvandlas till ett pulver i koncentrerad form, 15 – 20% av den ursprungliga vikten. Den är besk i smaken och äts därför inte rå men har sedan gammalt använts i Indien av praktiserande läkare vid behandling av människor med magproblem.

Jean Carper, känd amerikansk expert på medicin och hälsofrågor, beskriver de oerhört positiva effekterna av Pisangpreparatet i sin bok ”MAT ÄR BÄSTA MEDICINEN” både för mage, blod och hjärta. Hon redogör för hur indiska och brittiska forskare efter mångåriga studier lyckats påvisa, vilken verksam substans som åstadkommer detta.

Bananpulvret innehåller tryptofan, den livsnödvändiga aminosyran, som kroppen behöver för att producera den hormonliknande substansen melatonin, s k sömnhormon, och serotonin som är lugnande och ångestdämpande.

Pisangpulvret har ett mycket brett verkningsfält men får inte redovisas, när det gäller människor, p g a rådande EU-bestämmelser. Marknadsföringen har dock pågått sedan 1994 och det finns mängder av bevis på de välgörande effekterna, redovisade bl a i stora journalistiska tidningsartiklar. Genom att använda Googles sökmotor och skriva sökordet ”bananpulver” hittar man fler än en.

Tillverkning sker med stora krav på hygien, bakteriologisk och tungmetallkontroll. Varje parti genomgår sträng kontroll och analys, innan det godkänns för leverans.
Genom pulvret får man fram ett koncentrat, som motsvarar 15-20% av den ursprungliga vikten. Det mesta av vattnet och fettet extraheras bort.

Sehgal Pisang-Pulver blandas med vatten, mjölk, yoghurt eller annan vätska, gärna Proviva fruktdryck (lättsockrad), eftersom den innehåller tarmvänliga bakterier. Ett bra sätt att börja kuren är att avrunda kvällen med en Pisangdrink. Efter ett par dagar även en drink på morgonen efter frukosten. Pulvret kan naturligtvis tas även vid andra tillfällen.

Dosering

1 struken matsked på morgonen resp. på kvällen, innan Du går till sängs. Ytterligare intag vid behov. Speciellt känsliga personer bör pröva sig fram till lagom dosering.
Preparatet kan kombineras med läkemedel. I samband med behandling med vissa antibiotika och sköldkörtelhormon kan det bli ett minskat upptag, om medlen tas vid samma tillfälle. Du ska låta det gå minst 2 timmar mellan intag av pisang-pulver och dessa läkemedel.

Ingredienser

Kolhydrater ca 80% varav polysackarider ca 50%, protein ca 4% och fett ca 0,6%. Energivärde: ca 1450kJ.


Kundrecension

Hjälper verkligen!

Detta banan pulver verkar läkande och gör att jag slipper äta omeprazol och liknande vid magkatarr.

Susanne 2014-07-26 16:33:50

Livsnödvändigt

Pisangpulvret har hjälpt mej att leva ett någorlund normalt liv. Utan det pajar magen. Tack

Ninni 2012-06-29 11:16:28

Har hjälpt mig!!

Pisang pulvret har verkligen hjälpt mig med min magkatarr. Under sju års tid har jag haft problem och ätit Losec mm. Detta pisangpulver har även gjort att jag inte längre behöver småäta för att hålla magsyran nere. Sedan jag började för 4 månader sedan har jag inte tagit en enda tablett. Jag finner att det är smidigast att blanda ut med yoghurt och lite proviva. Underbart!!!!

JS 2011-04-12 16:57:24