Esporão

Esporão

Genom att ta tillvara på vad naturen har att erbjuda skapar Esporão de bästa produkterna.Naturen har sin gång, man kan varken påverka, påskynda eller förändra den, men däremot vårda och ta hand om den. Det är precis vad Esporão gör. Med sina 691,9 hektar vinrankor, olivträd och andra grödor utgör de en av de mest välkända och välrenommerade producenterna runt Medelhavet. Ledordet har sedan start varit kvalité , alltifrån skördeprocessen till den snabbatransporten till pressarna i små boxar för att undvika fermentering eller krossade oliver. I fabriken väljs och separeras oliverna efter sort och kvalité. Efter oliverna har vägts, tvättats och malts är det otroligt viktigt att begränsa olivernas kontakt med luft för att undvika oxidation. Olivpastan som bildats slungas mjuk vid låg temperatur (som högst 27 grader) för att säkerställa att arom och smaker upprätthålls, därefter extraheras oljan snabbt. De använder ekologiska horisontella centrifuger som begränsar produktionen av spillvatten och som är utrustade med automatisk rengöring som säkerställer att processen är helt hygienisk. I detta skede är Esporão ´s olivolja redo att lagras i 22-55 000 liters isolerade tankar i väntan på den sista fasen som består av att skapa olika blandningar av extra virgin innan tappning. Idag produceras sex stycken olika sorters olivolja samt en rödvinsvinäger. Samtliga har blivit nominerade och även vunnit priser som världens bästa olivoljor. Det finns en olja för varje tillfälle. Vår uppmaning är att aldrig tumma på kvalité när det gäller olivolja.

Sortera eller filtrera så du enkelt hittar din favorit:

Visa alla produkter från Rosendahl Visa alla produkter från De Buyer Visa alla produkter från Fiskars Visa alla produkter från Miyabi Visa alla produkter från Lion Sabatier Visa alla produkter från Bitz Visa alla produkter från Dualit Visa alla produkter från Kyocera Mita