Produkten har utgått

Matador stekpanna

Produktinfo

Hackman Matador är en utmärkt panna för krävande stekning och den keramiska beläggningen ger en fin gyllene stekyta. Den rejäla stommen i rostfritt stål och det stabila handtaget gör kärlen i serien Matador både slitstarka och eleganta.
Stekegenskaperna hos den keramiska Ceratec°-beläggningen är nästan desamma som hos gjutjärn. Ceratec°-beläggningen tål köksredskap i metall, men använd inte vassa föremål och skär inte med kniv i pannan.
Ceratec°-beläggningen tål högre temperaturer än en PTFE-beläggning och klarar även flambering. Justera alltid spisens värme efter den mat som ska tillagas.

Viktigt: Diska alltid pannan noggrant efter användning och när den har svalnat. Diskborste och svamp med vit sida fungerar utmärkt att använda. Stålull, svinto och svamp med grön sida bör ej användas. Se till att alla mat och oljerester försvinner.
Hetta inte upp en tom panna utan använd alltid lite fett eller en skvätt vatten vid upphettning då är det också lättare att se när pannan är lämpligt varm för stekning.
Undvik att kyla av stekpannan för snabbt genom att till exempel hälla kallt vatten i en varm panna. Det kan förstöra beläggningen.
Undvik att ställa andra kastruller direkt på din stekpanna eftersom det sliter på beläggningen. Lägg i så fall en handduk eller trasa emellan som skydd.

Passar alla typer av spisar, speciellt snabba och effektiva induktions- och gasspisar.
Tål diskmaskin.
Värmeisolerade bakelithandtag.

Diameter: 26 cm har ett innermått på 22 cm.
Diameter: 28 cm har ett innermått på 24 cm.


Artikelnr

IH025-28-XX


Kundrecension

Svar till bra i början usel efter 6 mån.

När det ser ut som att beläggningen är utsliten är det bara att göra ren den ordentligt.Häll i lite vatten samt maskindiskmedel och låt det koka en stund så går allt smuts bort.Borsta med en diskborste också.Viktigt att skölja den ordentligt efteråt.

Per S

Förklaring – Viktigt att tänka på!

I allmänhet kan man säga att belagda kärl kräver lite skötsel och omsorg för att hålla så länge som möjligt. Om det viktigaste för användaren är att hetta upp pannan tills den glöder rekommenderar vi en obelagd gjutjärnspanna för att belagda pannor inte tål lika höga temperaturer som en gjutjärnspanna. Hetta inte upp pannan utan att använda lite fett eller en skvätt vatten, då är det lättare att se när pannan är lämplig för stekning. Viktigt är också att alltid diska pannan noggrant efter användning. Undvik att kyla av stekpannan för snabbt genom att till exempel hälla kallt vatten i en varm panna. Det kan förstöra beläggningen. Undvik att ställa andra kastruller direkt på din stekpanna eftersom det sliter på beläggningen. Lägg i så fall en handduk eller trasa emellan som skydd.

Cecilia
Visa alla produkter från ThermaCELL Visa alla produkter från Dualit Visa alla produkter från Sambonet Visa alla produkter från Iittala Visa alla produkter från K. Lundqvist Stockholm Visa alla produkter från Rig-Tig Visa alla produkter från Grand Design Visa alla produkter från Bjørn Wiinblad