Lactrase

Skickas från vårt lager *
2019-07-22

Produktinfo

Laktas är ett enzym som är nödvändigt för nedbrytning och upptag av laktos. Med hjälp av laktasenzymet spjälkas mjölksockret (laktos) i glukos och galaktos som upptas i tunntarmen.

Lactrase innehåller ett enzym som utvunnits ur Aspergillus oryzae. Lactrase spjälkar mjölksocker (laktos) i mindre sockerenheter glukos och galaktos som kan upptas i tarmen. En engångsdos på 1–2 kapslar/tabletter spjälkar 15–30 g laktos. Ett stort glas mjölk innehåller exempelvis ca 10 g laktos. Engångsdosens storlek beror på laktoshalten i kosten och på den individuella laktoståligheten.

Dosering

Ta 1–2 kapslar/tabletter precis innan du börjar äta laktoshaltig mat. Kapseln kan också öppnas och dess innehåll strös direkt på maten. Låt maten kallna en aning om den är het. Om du strör innehållet i en kapsel på en glassportion, låt glassen först smälta en aning på ytan. Du kan också preparera vanlig mjölk så att den blir laktosfattig: Tillsätt innehållet i 2 kapslar Lactrase i ca 1 liter mjölk, blanda lätt och låt stå i kylskåp i 1 dygn. Mjölkens utseende förblir oförändrat men den blir sötare. Efter detta kan mjölken drickas som sådan eller användas i matlagning och bakning. Lactrase kan användas från 3 års ålder. Kan användas av gravida och ammande kvinnor.

Ingredienser

Kapsel: gelatin, färgämnen E172, E171, konstituens E551, stabiliseringsmedel (natriumlaurylsulfat).

En kapsel innehåller:

Enzym laktas 250 mgMaltodextrin, konstituens E572

Artikelnr

AL002-VH-30


Visa alla produkter från Boehringer Ingelheim Visa alla produkter från Otrivin Visa alla produkter från Belladot Visa alla produkter från Bausch & Lomb Visa alla produkter från Absolut Torr Visa alla produkter från Gahns Visa alla produkter från Duralex Visa alla produkter från Basiron