Cacao Powder

Artikelnr
HCP03-S5-150
Skickas från oss
2016-12-05

Produktinfo

På kakaoträdet växer en frukt (även kallad pod) och inuti frukten finns de bönor som man framställer en rad olika kakaoprodukter ifrån. Det finns tre olika sorters kakao, Criollo, Forastero och Trinitario. Criollo är den kakao som är mest sällsynt på marknaden och den anses också vara den främsta med mest smak och långa eftertoner. Den är också dyrast på grund av att den är svårodlad och ger lite frukt och numera använder de flesta odlare mycket tåligare varianten Forastero eller hybriden Trinitario.

Ursprung
Superfruit cacao nibs och nibs med mörk choklad kommer ifrån just Criollo! Superfruit samarbetar med ett kooperativ i Peru som jobbar för att bevara Criollo. Vi utlovar en smakexplosion som ni inte hittar i några andra nibs och en ljuvlig doft med massor av aromer. Bönorna bereds genom fermentering, torkning och rostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt från sallad, frukt- och nötmixar till bakning med mera!