Alfalfa

Artikelnr
HA00R-K1-350
Skickas från oss
2017-01-23

Produktinfo

Alfalfa frö till groddning. Det är enkelt att grodda alfalfa själv. De krispiga groddarna är rika på mineraler och vitaminer, och goda att lägga på en smörgås eller blanda i sallad.

Dosering

Tillagning Pastörisera Alfalfafröerna innan groddning genom att sänka ned dem i 70 gradigt vatten under omrörning i 20 sekunder. Kyl omedelbart därefter i kallt vatten under omrörning. Blötlägg sedan 2 msk frön över natten i en glasburk, ca 2 liter. Häll av vattnet, skölj fröna och täck dem med en tunn duk. Förvara burken mörkt i rumtemperatur och skölj ett par gånger per dag. Groddarna är färdiga efter 3 – 5 dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.

Ingredienser

Alfalfa-frö*.

Näringsvärde per 100 gram

Energi 93/23 kilojoule/kilokalorier
Protein4 gram
Kolhydrat1 gram
Fiber 1.90 gram
Fett1 gram
Kalcium32 milligram