Alfalfa

Artikelnr
HA00R-K1-350
Skickas från oss
2017-03-02

Produktinfo

Alfalfa frö till groddning. Det är enkelt att grodda alfalfa själv. De krispiga groddarna är rika på mineraler och vitaminer, och goda att lägga på en smörgås eller blanda i sallad.

Dosering

Tillagning Pastörisera Alfalfafröerna innan groddning genom att sänka ned dem i 70 gradigt vatten under omrörning i 20 sekunder. Kyl omedelbart därefter i kallt vatten under omrörning. Blötlägg sedan 2 msk frön över natten i en glasburk, ca 2 liter. Häll av vattnet, skölj fröna och täck dem med en tunn duk. Förvara burken mörkt i rumtemperatur och skölj ett par gånger per dag. Groddarna är färdiga efter 3 – 5 dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.

Ingredienser

Alfalfa-frö*.

Näringsvärde per 100 gram

Energi 93/23 kilojoule/kilokalorier
Protein4 gram
Kolhydrat1 gram
Fiber 1.90 gram
Fett1 gram
Kalcium32 milligram


Visa alla produkter från Boehringer Ingelheim Visa alla produkter från BioSalma Visa alla produkter från Helhetshälsa Visa alla produkter från Pharma Nord Visa alla produkter från Elexir Pharma Visa alla produkter från Bio-Life Visa alla produkter från Burts Bees Visa alla produkter från Weleda Visa alla produkter från Efamol Visa alla produkter från Baltex natural Visa alla produkter från Ledins Visa alla produkter från Acaiplanet Visa alla produkter från Biofood Visa alla produkter från Acrilex